Nieuws

International Design Award DAN DRYER

Geplaatst op: 8 mei 2015

International Design Award

DAN DRYER 

April 2015 

 

Iedereen ziet de DAN DRYER handen drogers met het kleine stoere Viking logo op openbare toiletten overal in de wereld. 

En nu moeten we ook aandacht besteden aan het elegant Björk, dat  is de naam van  de bekroonde nieuwe productlijn van DAN DRYER.

“We maken een goede start met Björk.

Nog voordat de verkoop is gestart, het ontwerp  gespot onze innovatie, “ zegt DAN DRYER CEO Susanne Friis Eden die trots kunnen onthullen dat Björk is onlangs bekroond met een Red Dot Design Award, die wordt uitgereikt in een van de wereld. de meest prestigieuze design competities “Voor DAN DRYER wordt met de design Award deuren geopend op met name de Europese markt”, evalueert Hugo Dines Schmidt, partner bij Aarhus ontwerpbureau VE2 en designer achter Björk: “A Red Dot Design Award is internationaal een van de meest prestigieuze design Award en  kan zo lang worden gebruikt als het product bestaat. “ Hugo Schmidt noemt zowel moed en vooruitziendheid van DAN DRYER om het bedrijf te ontwikkelen door te werken als professional aan een nieuw ontwerp product ontwikkelen.

“De Award is een grote onderscheiding voor een bedrijf en DAN DRYER toont durf van investeren  in deze  toekomst visie. zegt Hugo  Schmidt uit VE2, die een Red Dot totaal drie keer en ook achter het ontwerp van producten, onder andere sticks, Unoform en Trip Trap heeft gewonnen .


Suitor voor architecten 

DAN DRYER is één van de toonaangevende Europese leveranciers van sanitair, onder andere luchthavens, openbare instellingen en de detailhandel ketens en is eerder genomineerd voor de Deense Trade Kanon.

De taak van Björk is geweest om een elegante en functionele design als de basis voor een nieuwe productlijn te creëren, prijs-wise hieronder DAN DRYER high end Roestvrij ontwerp producten.

Met Björk als een troef zal DAN DRYER nu proberen om nog in het begin van bouwplannen bij de Architecten dit product  te adviseren.

“We willen de Architecten meer informatie verstrekken.

We hebben ons gericht op een meer Nordic stijlvol ontwerp, zodat we kunnen komen met in de ontwerpfase op een gebouw, “ zegt Susanne Friis Eden en beats sterk benadrukken dat de DAN DRYER heeft al een zeer sterk merk en dat het nieuwe ontwerp is niet een must, maar veeleer een aanvulling op de bestaande sortering.


Viking in subtiele schakeringen

Björk is cilindervormig, verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft een top die kan worden geleverd op wens.

En dan het vertrouwde Viking beeld logo kreeg een meer discrete locatie.

Hugo Dines Schmidt zegt op reflectie: .. “Viking synoniem met dingen die te houden – en houd de beloften die ze maken het symbool van een Nordic harde kern, kunt u afhankelijk Maar het vraagt veel aandacht met zijn kenmerkende vormen.

Dus in verband met  Björk heeft  men er voor gekozen om het te bagatelliseren op een goede manier dat de kleur wordt toegepast. 

Een beetje zoals met een schilderij -.. zet de initialen natuurlijk niet in het midden van het beeld “.

Het ontwerpproces heeft  een jaar geduurd in nauwe samenwerking tussen DAN DRYER en VE2. Hugo Dines

 

ICMAX   staat klaar om de relaties te ondersteunen bij hun ontwerp en te voorzien van alle relevante informatie.

Wij hebben nu reeds diverse project aanvragen voor Björk.

Ondersteuning :

Onze aanspraak op kwaliteit en service wordt weerspiegeld in de zorg voor onze klanten. Wij zien onszelf als een dienstverlener in het verzorgen van al uw wensen.